Äktenskapskurs

Vad är Äktenskapskursen för något?

Äktenskapskursen är en friskvårdande praktisk kurs som ger verktyg för att bygga en stark och sund relation med ett livslångt perspektiv!

Bakgrund

Kursen är sprungen ur ett arbete som vuxit fram i den anglikanska församlingen Holy Trinity Brompton Church i London, mest känd för Alphakurserna. I Sverige har kursen hållits sedan 2001.

Konceptet

Under sju kurstillfällen med start torsdagen den 6 februari 2020 får paren en chans att tala om viktiga frågor som lätt kommer i kläm i den vardagliga stressen. Kvällen inleds med kvällsmat (paj, soppa, eller annat). Därefter varvas föredrag och enkla uppgifter som ger varje enskilt par möjlighet att samtala om dagens ämne. Även om äktenskapskursen utgår från kristna principer lämpar den sig för och är öppen för alla, oavsett kyrklig bakgrund.

Varje pars integritet respekteras. Det förekommer inga gruppredovisningar och ingen behöver redovisa något om sin relation eller vilka frågor man arbetar med.

Föredragen är på video

Teman som tas upp:

• att identifiera varandras behov
  • att lära sig kommunicera effektivt
  • att lösa konflikter
  • hur gamla sår kan helas, förlåtelsens kraft
  • hur partnern kan känna sig älskad
  • relationer till föräldrar och svärföräldrar
  • bra sex
  • att ta tid för varandra, skapa nya vanor och ha roligt

SISTA ANMÄLAN 24 JANUARI

Anmäl dig/er genom att fylla i formuläret nedan: